blog-post-image

Ellenanyag tesztek

2021.03.19.

 

Átesett a COVID-19 fertőzésen? A védettséget igazoló vérvizsgálat kimutatja a vérben, a vírus ellen termelődő IgG ellenanyagokat.

 

SARS CoV2 fertőzés utáni IgG immunválasz vizsgálat

 

A vizsgálattal a koronavírus fertőzés után kialakult IgG immunválasz mérhető, ha az immunrendszer megfelelő ellenanyag termeléssel válaszol a fertőzésre. Ebben az esetben a vizsgálattal megállapítható, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen és kialakult-e védettsége.

 

Az ellenanyag a fertőzést követő 10. napon jelenik meg a szervezetben, az immunválasz egyénenként eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy ennél később mutatható ki.

 

Az IgG ellenanyagvizsgálat birtokában elektronikusan is lehet igényelni a védettségi igazolványt.

 

Útmutató ezen a linken: https://magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,a45a3efe-7fea-417f-8eef-92999d05fe47

 

Ez a vizsgálat nem a tüskefehérje (spike protein) elleni ellenanyagot méri, hanem a vírus specifikus nukleokapszid elleni ellenanyagokat. A jelenleg elérhető oltások utáni védettség mérésére így nem alkalmasak.

 

A fertőzés után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-3 munkanapon belül készül el . A leleteket emailben, illetve az EESZT felületén keresztül közöljük.

 

SARS CoV2 oltás utáni IgG immunválasz vizsgálat

 

A vizsgálat segítségével kimutatható, hogy az oltást követően kialakult-e már a megfelelő immunválasz a SARS CoV2 vírus ellen.

 

A teszt az oltás után kialakult tüske fehérje (spike-protein) ellenanyag szintjét méri, így a jelenleg Magyarországon elérhető összes oltás (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca), valamint a már engedélyezett oltóanyagok (Johnson&Johnson, CoviShield, CanSino, CureVac) beadása után kialakult immunválasz mérésére alkalmas.

 

A mintavétel a kétdózisú oltások esetén (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca, CoviShield, CureVac) a második oltás után egy héttel, az egydózisú oltások esetén (Johnson&Johnson, CanSino,) az oltást követő 4.-6. hét után javasolt. A vizsgálat vénából vett vérmintából történik.

 

A vizsgálat számszerű eredményt ad a szervezet által termelt ellenanyag szintjére, ami megmutatja az oltás nyomán kialakult védettség mértékét.

 

Az oltás után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-3 munkanapon belül készül el. A leleteket emailben, illetve az EESZT felületén keresztül közöljük.

 

Miért jobb, mint a gyorsteszt?

 

A vérből kimutatott ellenanyagteszt nem kizárólag az ellenanyagok jelenlétét, hanem azok pontos mennyiségét is meghatározza, illetve egy referenciatartományhoz hasonlítja. A gyors-teszteknél nagyobb pontosság és megbízhatóság, valamint az EESZT-be történő adminisztráció miatt csak a vérből ellenanyag-szint alkalmas a védettségi igazolványok kiállításához.

 

Tekintse meg a COVID-dal kapcsolatos ajánlatainkat, termékeinket ITT>>.