Pócza-Véger Petra

pszichológus, pszichoterapeuta

pocza-veger-petra
Szakterület: - a szomatikus betegségek pszichológiai és testképre gyakorolt hatásainak megértése és segítése - a krónikus fájdalom pszichológiai támogatása, és a fájdalom testre gyakorolt hatásának oldása - a betegség által traumatizált test lélektani reintegrációja - a betegséghez, kezelésekhez, műtétekhez kapcsolódó szorongás okainak megértése
Nyelvismeret: magyar, angol
Rendelési idő: Hétfő 16:30-19:30, Kedd 17:00-19:00

Pócza-Véger Petra 2009-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakán, 2016-ban pedig alkalmazott egészségpszichológiai szakvizsgát szerzett, majd 2021-ben pszichoterápiás szakvizsgát is tett. Jelenleg is folyamatosan képzi magát, jelenleg a neuropszichológiai szakvizsga megszerzése előtt áll.

 

Diplomája megszerzése után több területen is dolgozott, de leghosszabb ideig, több, mint 10 évig az SZTE Idegsebészeti Klinikáján dolgozott pszichológusként, ahol a járóbeteg és az osztályos ellátásban is részt vett. Jelenleg az SZTE Pszichiátriai Klinikáján dolgozik.

 

Az Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakképzés egyik felkért szupervizora.

 

Elsősorban az egészségpszichológiai szempontú pszichológiai támogatás a fő szakterülete, ahol is az egészség fenntartása, a szomatikus betegségekkel való adaptív megküzdés pszichológiai folyamatainak megértése a terápia egyik fő célja. Tapasztalatainak megfelelően a krónikus fájdalommal való együttélés, a fájdalom hátterében meghúzódó lélektani okok megértése, és a páciensek ebben való támogatása szintén kitüntetett terület a munkájában.
Kiemelten fontosnak tartja, hogy a test és a lélek nem különválasztható, így gyógyulásuk is párhuzamosan tud megvalósulni, így munkamódjában fontos szerepet kapnak a testi élményeket is átdolgozó módszerek (autogén tréning, szimbólumterápia).

Munkatársaink