Dr Varga Edina Tímea

neurofiziológus, neurológus

dr-varga-edina-timea
Szakterület: neurológia neurofiziólógia EMG/ENG/izom- és idegvezetési vizsgálatok
Nyelvismeret: angol, dán
Rendelési idő: Csütörtök 9:00-13:00

2002-ben szerzett diplomát a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem (ma Szegedi Tudományegyetem) Általános Orvosi Karán.

2008-ban neurológiából, majd 2012-ben Dániában klinikai neurofiziológiából tett szakvizsgát, ez utóbbit Magyarországon honosították.

 

PhD tudományos minősítést 2009-ben szerezett a Szegedi Tudományegyetemen tudományos munka keretében, hazai és németországi tanulmányok alapján. A külföldi tapasztalatait , a németországi Georg-August Egyetemen töltött 8 hónap, valamint a dán Epilepszia Központban és a Glostrup Kórházban eltöltött közel 3 év alatt bővítette.

2002-től 2009-ig a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikáján dolgozott, ahol részt vett orvos- és gyógytornász hallgatók, valamint szakorvosjelöltek oktatásában. Hét évig részmunkaidőben mentőtisztként (mentőtiszt) és mentőorvosként dolgozott.

 

 

2014 januárjában tért vissza a szegedi klinikára, ahol jelenleg egyetemi docensként dolgozik.

 

Szolgáltatások

 

Az ideg- és izombetegségek diagnosztikája (idegvezetési vizsgálat/elektroneurográfia-ENG, agyi elektromos aktivitás vizsgálata/elektroenkefalográfia-EEG, izomtűszúrásos vizsgálatok/elektromiográfia-EMG), valamint az izombetegségek és a krónikus migrén kozmetológiai módszerekkel történő kezelése

 

Munkatársaink