Fájdalom ambulancia

 

A fájdalom klinika, ahogy a nevében is szerepel a fájdalom okainak felderítésével és a fájdalom csillapításával foglalkozó speciális egészségügyi szolgáltató. Mitől lesz egy magánrendelő, vagy egészségügyi szolgáltató fájdalomspecialista? Attól, hogy az ott dolgozó szakemberek a fájdalomcsillapításban rendelkeznek tapasztalattal, jártassággal, illetve a csapat összetétele is ennek megfelelő. (aneszteziológus, idegsebész, neurológus, gyógytornász)

 

További információk »

 

 

 

Neurológia

 

A neurológia, vagy magyarul ideggyógyászat az orvostudomány egyik ága, amely az idegrendszer rendellenességeivel és betegségeivel foglalkozik. Vizsgálja a központi idegrendszer, a perifériás idegrendszer és az autonóm idegrendszer betegségeivel, rendellenességeivel foglalkozik. Ilyenek az idegrendszer strukturális és funkcionális rendellenességei, a születési rendellenességektől a degeneratív betegségekig, például a Parkinson-kórig és az Alzheimer-kórig.

 

További információk »

 

 

 

Idegsebészet

 

Klinikánk idegsebészeti ambulanciáján Dr Kis Dávid, a Szegedi Egyetem osztályvezető főorvosa rendel. Az idegsebészek a betegségek sokkal széles spektrumát kezelik, mint sok olyan műtéti szakma, amely egy adott szervre vagy szervrendszerre összpontosít. Számos rendellenességet gyógyítanak, amelyek magukban foglalják az veleszületett rendellenességeket, traumát, az idegrendszeri daganatokat, az agyat és gerincet ellátó érrendszer rendellenességeit, epilepsziát, fertőzéseket, úgynevezett funkcionális rendellenességeket vagy a gerinc degeneratív betegségeit.

 

További információk »

 

 

 

Aneszteziológia

 

Az aneszteziológus, más nevén altatóorvos az orvostudományon belül szakosodott orvos, aki arról gondoskodik, hogy Ön a műtét előtt a lehető legjobb állapotban kerüljön műtétre az Ön számára a legjobb érzéstelenítési eljárást válassza a műtét a legkevesebb fájdalmat, rossz érzést és emléket hagyjon maga után. Az aneszteziológiai ambulanciánkon az altatás előtti teljes kivizsgálást végezzük.

 

További információk »

 

 

 

Gyógytorna

 

A gyógytorna azokat a betegségek és sérülések kezelésével foglalkozik, amelyek fájdalmat okoznak, vagy korlátozzák a beteg mozgását és a mindennapi életben szükséges tevékenységek elvégzését. Gyógytornászunk a beteg kórtörténetére és fizikai állapotának felmérésére támaszkodnak a kezelési terv kidolgozásához és szükség esetén beépítik a laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok eredményeit. A gyógytornász által javasolt kezelés általában magában foglal speciális testgyakorlatok végzését, manuálterápiát, gyógytornászati segédeszközök használatát, mint például a kineziológiai szalagok.

 

További információk »

 

 

 

Labor

 

A laborvizsgálatok célja az egyes szervek, szervrendszerek működésének megismerése, a panaszok és tünetek hátterében álló betegségek feltárása kémiai módszerekkel. Fontos a szerepük van betegségek diagnózisában, a megelőzésben, a rizikófaktorok felmérésében, esetenként a kezelés eredményességének megítélésében. Tudni érdemes, hogy a laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem ad diagnózist. A vizsgálat eredményeit a lelet tartalmazza, amely alapján az Ön orvosa véleményt tud formálni és diagnózist alkotni.

 

További információk »