Fájdalom ambulancia

 

A fájdalom klinika, ahogy a nevében is szerepel a fájdalom okainak felderítésével és a fájdalom csillapításával foglalkozó speciális egészségügyi szolgáltató. Mitől lesz egy magánrendelő, vagy egészségügyi szolgáltató fájdalomspecialista? Attól, hogy az ott dolgozó szakemberek a fájdalomcsillapításban rendelkeznek tapasztalattal, jártassággal, illetve a csapat összetétele is ennek megfelelő. (aneszteziológus, idegsebész, neurológus, gyógytornász)

 

További információk »

 

 

 

Neurológia

 

A neurológia, vagy magyarul ideggyógyászat az orvostudomány egyik ága, amely az idegrendszer rendellenességeivel és betegségeivel foglalkozik. Vizsgálja a központi idegrendszer, a perifériás idegrendszer és az autonóm idegrendszer betegségeivel, rendellenességeivel foglalkozik. Ilyenek az idegrendszer strukturális és funkcionális rendellenességei, a születési rendellenességektől a degeneratív betegségekig, például a Parkinson-kórig és az Alzheimer-kórig.

 

További információk »

 

 

 

Neurofiziológia (ENG/EMG)

 

 

További információk »

 

 

 

Ortopédia

 

Az ortopéd orvosok feladata a mozgásszervi problémák széles körének értékelése, diagnosztizálása és kezelése. Általában kórtörténet felvétele és fizikális vizsgálat elvégzésével kezdik. Megállapításaik alapján laboratóriumi vizsgálatokat, röntgenfelvételeket és egyéb képalkotó eljárásokat rendelhetnek el, hogy segítsenek a diagnózis felállításában. A diagnózis felállítása után kidolgozhatnak egy kezelési tervet, amely magában foglalhat gyógyszeres kezelést, fizikoterápiát és/vagy műtétet.

 

További információk »

 

 

 

Szülészet-Nőgyógyászat

 

rnA szülész-nőgyógyászok a női reprodukciós egészség, a terhesség, a szülés és a nőgyógyászat területén specializálódtak, magukban foglalva a menstruáció, a menopauza és a női reproduktív rendszer kezelését. Emellett széles körű szolgáltatásokat nyújtanak, mint a szűrővizsgálatok, sebészeti beavatkozások és a magánrendelés keretében végzett kisebb orvosi eljárások.

 

További információk »

 

 

 

Epileptológiai gondozás

 

Az epilepsziás betegek gondozása speciális jártasságot igénylő területe a neurológiának. A Frida Med neurológusa, Dr Horváth Zoltán betegek százait kezeli és gondozza, epileptológiai szakképesítéssel és tapasztalattal rendelkezik

 

További információk »

 

 

 

Pszichiátria Ambulancia

 

A pszichiátria, avagy elmegyógyászat egy olyan orvosi szakterület, mely az elmeműködés eltéréseinek, zavarainak és megbetegedéseinek megelőzésével, kórismézésével és gyógykezelésével foglalkozik. A pszichiátria nem kizárólag az elmeműködés elsődleges (pl. szkizofrénia) kórállapotaival, hanem egyes belszervi és ideggyógyászati betegségekhez társulóan, másodlagosan kialakuló pszichés zavaraival is foglalkozik. Mint a leghumánusabb orvosi tudományág, az elmegyógyászat a legösszetettebb módon, a genetikai, biológiai, lélektani és szociális szempontokat is figyelembe véve kezeli a páciens betegségét.

 

További információk »

 

 

 

Pszichológia

 

A pszichológus az emberi viselkedés tudományában, azaz a pszichológiában  szerzett egyetemi végzettséggel rendelkezik. A pszichológusok segítenek az embereknek abban, hogy megtanuljanak hatékonyabban megbirkózni az élet és párkapcsolati problémákkal és a mentális egészségi állapotokkal.

 

További információk »

 

 

 

Idegsebészet

 

Klinikánk idegsebészeti ambulanciáján Dr Kis Dávid, a Szegedi Egyetem osztályvezető főorvosa rendel. Az idegsebészek a betegségek sokkal széles spektrumát kezelik, mint sok olyan műtéti szakma, amely egy adott szervre vagy szervrendszerre összpontosít. Számos rendellenességet gyógyítanak, amelyek magukban foglalják az veleszületett rendellenességeket, traumát, az idegrendszeri daganatokat, az agyat és gerincet ellátó érrendszer rendellenességeit, epilepsziát, fertőzéseket, úgynevezett funkcionális rendellenességeket vagy a gerinc degeneratív betegségeit.

 

További információk »

 

 

 

Aneszteziológia

 

Az aneszteziológus, más nevén altatóorvos az orvostudományon belül szakosodott orvos, aki arról gondoskodik, hogy Ön a műtét előtt a lehető legjobb állapotban kerüljön műtétre az Ön számára a legjobb érzéstelenítési eljárást válassza a műtét a legkevesebb fájdalmat, rossz érzést és emléket hagyjon maga után. Az aneszteziológiai ambulanciánkon az altatás előtti teljes kivizsgálást végezzük.

 

További információk »

 

 

 

Gyógytorna

 

A gyógytorna azokat a betegségek és sérülések kezelésével foglalkozik, amelyek fájdalmat okoznak, vagy korlátozzák a beteg mozgását és a mindennapi életben szükséges tevékenységek elvégzését. Gyógytornászunk, Manga ANikó a beteg kórtörténetére és fizikai állapotának felmérésére támaszkodnak a kezelési terv kidolgozásához és szükség esetén beépítik a laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok eredményeit. A gyógytornász által javasolt kezelés általában magában foglal speciális testgyakorlatok végzését, manuálterápiát, gyógytornászati segédeszközök használatát, mint például a kineziológiai szalagok.

 

További információk »

 

 

 

Labor

 

Az orvosi laborvizsgálatok elengedhetetlen részét képezik a modern diagnosztikának, lehetővé téve a pontos betegségmegállapítást és a hatékony kezelési terv kidolgozását. Ezek a vizsgálatok különböző testnedvek, mint például vér, vizelet vagy szövetminták elemzésén alapulnak, melyek segítségével az orvosok képesek kimutatni a különböző rendellenességeket, fertőzéseket vagy betegségeket.

 

További információk »