Jelenleg a laborvizsgálatok szünetelnek Klinikánkon.

 

 

Az orvosi laborvizsgálatok elengedhetetlen részét képezik a modern diagnosztikának, lehetővé téve a pontos betegségmegállapítást és a hatékony kezelési terv kidolgozását. Ezek a vizsgálatok különböző testnedvek, mint például vér, vizelet vagy szövetminták elemzésén alapulnak, melyek segítségével az orvosok képesek kimutatni a különböző rendellenességeket, fertőzéseket vagy betegségeket. Az eredmények alapján diagnosztizálhatók a hormonális zavarok, anyagcserezavarok, fertőző betegségek, valamint nyomon követhetők a különböző gyógyszerek hatásai és mellékhatásai is. A laborvizsgálatok gyakran magukban foglalnak komplex kémiailag és technológiai szempontból fejlett eljárásokat, mint például az enzimvizsgálatok, hematológiai tesztek és molekuláris diagnosztikai módszerek, melyek révén részletes képet kaphatunk a beteg aktuális egészségi állapotáról. Az orvosi laboratóriumok fontos szerepet játszanak a korai diagnózisban és a megelőzésben is, így hozzájárulva a betegek hosszú távú egészségének megőrzéséhez.

A szakrendeléshez kapcsolódó blogbejegyzések

blog-post-image
Az Alvásmegvonásos EEG
2023.12.20.

Az alvásmegvonásos EEG egy nagyon hasznos diagnosztikai eszköz az epilepszia és más neurológiai problémák diagnosztikájában, különösen akkor, ha a rutin EEG vizsgálat nem vezetett egyértelmű eredményre. Az alvásmegvonásos EEG két okból is fontos: az alvásmegvonás, azaz az indukált fáradtság kiválthat a rutin-EEG vizsgálaton rejtetten maradt rendellenes agyi hullámokat, illetve a vizsgálat alatti felszínes alvás alatt egyes epilepsziás kórjelek aktiválódnak és láthatóvá válnak.

blog-post-image
Hialuronsav injekciók térdfájdalomban
2023.09.01.

A hialuronsav injekciókat a térdízületi porckopás, fájdalom kezelésére és a térdízület funkcióinak javítására használják. Ezt a kezelési módszert viszkoszupplementációnak nevezik. A hialuronsav injekció során kis mennyiségű, gyakran mindössze 2 ml hialuronsavat fecskendeznek közvetlenül a térdízület ízületi tokjába. A térdízületi artritisz hialuronsav injekcióval történő kezelésének céljai a fájdalom csökkentése, az ízületi mozgás javítása az ízületi kenés fokozásával, valamint az ízületi súrlódás és gyulladás csökkentése.