Labor

Miért érdemes a labort a Frida Med Magánrendelőben végezni?

Mert áraink kedvezőek és mentesek a bújtatott költségektől. Rövid előjegyzéssel adunk időpontot betegeink időbeosztásához alkalmazkodva. A labor-vizsgálatokat orvosi beutaló nélkül is elvégezzük. Amennyiben nem biztos abban, hogy milyen labor eévégzésére van szükség, úgy orvosi konzultációs időpontot biztosítunk betegeinknek. A vérvételre nem kell várakoznia, az egyeztetett időpontban várjuk az időpontokat pontosan betartva. Fájdalommentes vérvétel: tapasztalt egészségügyi szakdolgozóink gyors, fájdalommentes vérvételt biztosítanak. Labor.

Laborvizsgálatok árai és laborcsomagok

Árainkkal és a fizetési módokkal kapcsolatban ITT talál bővebb információt.

Laborcsomagjainkról ITT olvashat részletesebben.

Otthoni mintavétel

Egyes esetekben, amikor a magánrendelőnk megközelítése nehézségbe ütközhet, meg tudjuk oldani az otthoni mintavételt. Kérjük az időpontkérésnél jelezze ilyen irányú igényét és visszahívjuk a részletekkel kapcsolatban.

Labor: Miért érdemes nálunk végezni a vérvételt?

Mert áraink kedvezőek és mentesek a bújtatott költségektől. Rövid előjegyzéssel adunk időpontot betegeink időbeosztásához alkalmazkodva. A laborvizsgálatokat orvosi beutaló nélkül is elvégezzük. Amennyiben nem biztos abban, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, úgy orvosi konzultációs időpontot biztosítunk betegeinknek. A vérvételre nem kell várakoznia, az egyeztetett időpontban várjuk az időpontokat pontosan betartva. Fájdalommentes vérvétel: tapasztalt egészségügyi szakdolgozóink gyors, fájdalommentes vérvételt biztosítanak.

Miért fontos a laborvizsgálat?

A laborvizsgálatok célja az egyes szervek, szervrendszerek működésének megismerése, a panaszok és tünetek hátterében álló betegségek feltárása kémiai módszerekkel. A laborvizsgálatoknak szerepük van a betegségek diagnózisában, a megelőzésben, a rizikófaktorok felmérésében, esetenként a kezelés eredményességének megítélésében. Tudni érdemes, hogy a laboratóriumi vizsgálat eredménye önmagában nem ad diagnózist. A vizsgálat eredményeit a lelet tartalmazza, amely alapján az Ön orvosa véleményt tud formálni és diagnózist alkotni. A leleteket minden esetben elektronikus formában bocsátjuk betegeink rendelkezésére az adatvédelmi szabályok legnagyobb tiszteletbentartása mellett. Itt (link) tájékozódhat adatkezelési gyakorlatunkról.

Hogyan értelmezhetőek az eredmények?


A laborvizsgálatok megmutatják, hogy a vérben lévő különböző anyagok szintje a normális tartományba, vagy azon kívül esik-e. A normál tartomány az, amelyet az egészséges emberek 95 százaléka esetében lehet mérni. Sok laborvizsgálat esetében a normál tartomány az életkortól, nemtől és egyéb tényezőktől függően változik. A vér laborvizsgálati eredményei sok okból kifolyólag a normál tartományon kívül eshetnek. A kóros eredmény rendellenesség vagy betegség jele lehet. Egyéb tényezők – például az étrend, a menstruációs ciklus, a fizikai aktivitás szintje, az alkoholfogyasztás és a gyógyszerek (vényköteles és vény nélküli is) – szintén kóros eredményeket okozhatnak.
A laborvizsgálati eredmények értelmezésében az Ön kezelőorvosa tud segíteni. Számos betegséget és orvosi problémát nem lehet csak laborvizsgálattal diagnosztizálni, azonban a laborleletek segítenek Önnek és orvosának többet megtudni az egészségéről.

A Frida Med Klinikán többszáz laborvizsgálat áll betegeink rendelkezésére. Betegeink kényelme céljából labordiagnosztikai csomagokat (link) hoztunk létre, ahol típusos vizsgálatokat csoportosítottunk.

Hogyan készüljön a labor-vizsgálatra?


A legtöbb laboratóriumi vizsgálat pontos eredményéhez (vércukor, vérzsírok, májfunkció, ionok, vas) éhgyomori vérvétel szükséges, ami a mintavételt megelőzően legalább 12 órás koplalást jelent, így a vérvételt a reggeli órákban javasoljuk elvégezni. Vizet a vizsgálat előtt szabad, sőt javasolt is fogyasztani, hiszen ez javítja a komfortérzetet. Alkoholt, cukros üdítőitalokat és kávét azonban tilos fogyasztani a mintavételt megelőzően, ezek ugyanis befolyásolják a vizsgálati eredményeket.

Vannak olyan vizsgálatok, amelyek esetében nincs szükség éhgyomri mintavételre, mint a hormon és vizeletvizsgálatok, ilyenkor az egyébként szokásos folyadék és táplálékbevitelnek semmi akadálya nincs.
Előző este kerülje a zsíros, szénhidrát- illetve fehérje dús vacsora fogyasztását. A mintavételt megelőző napokban történt nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás szintén befolyásol egyes laborértékeket. A vérvételt megelőző nap kerülje a szélsőséges fizikai megterhelést, kimerítő sportolást.

A vizeletminták esetében az úgynevezett középsugaras (nem a vizelés elején és végén, hanem a közepén ürített) vizelet ad pontos vizsgálati értékeket. A vizeletmintát tiszta, jól záródó, átlátszó edényben, vagy tartályban szükséges leadni. A mintaadás előtt a nemi szervek körüli tisztálkodás javasolt, hogy kórokozók ne kerülhessenek a mintába a . A vizsgálatokhoz kb. 1 dl vizelet szükséges.

A megfelelő laboratóriumi vizelet és széklet minta biztosításához az alábbi linkre kattinva olvashat hasznos információkat.

Labor: Hogyan történik a vérvétel?


A vérvétel általában karon, a könyökhajlatban található vénából történik. Itt a vénák vastagok, könneyn láthatóak, kitapinthatóak, és kevesebb fájdalommal járnak, mint a kar egyéb helyein. Asszisztensünk először leszorítót helyez a végtagra, hogy az erek kitáguljanak, és jobban láthatóvá, tapinthatóvá váljanak. Ezután a kart kényelmes pozíciót biztosítva helyezi, majd a szúrás helyének meghatározása után a területet fertőtleníti. Az apró tűszúrás után a mintavevő csövet egy műanyag vezetékkel a vérvételi tűvel összeköti és megtörténik a mintvétel. A vérmintát színkódokkal jelölt kis kémcsövekben gyűjtjük, tároljuk és szállítjuk. A csövek színe és mennyisége a kért laborvizsgálatok számától függ. A vérvétel befejeztével óvatosan eltávolítja a tűt és steril gézt szorít a szúrás helyére. Ezt a gézt tartsa leszorítva nyújtott karján még 3-5 percen keresztül, hogy a vérzés csillapodjon, és ne keletkezzen véraláfutás a szúrás környékén. Asszisztenseink nagy figyelmet szentelnek annak, hogy a vérvétel kíméletesen, az Ön számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon.

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy amennyiben az elvégzett laborvizsgálatok térítési díjának összege nem haladja meg a 4000 Ft-ot, akkor minimális 4000 Ft vizsgálati díjat számítunk fel.

Laborvizsgálati csomagok

A Frida Med laborcsomagjai célzottan vizsgálják egyes betegségekmeglétét, vagy segítenek szervek, szervrendszerek komplex vizsgálatában, akár a mielőbbi gyógyulás akár egy betegség kialakulásának a megelőzése, vagy a kezelés ahékonyságának megállapítása a cél.

Választékunk felöleli a laboratóriumi diagnosztika szinte összes ágát: rutin vér- és vizeletvizsgálatok, allergiapanelek, anyagcserevizsgálatok, tumor-markerek, hormonszintek.

További laborcsomagok

Jelenleg feltöltés alatt, kérjük látogasson vissza később, vagy kérjen indormációt, és szívesen válaszolunk kérdéseire.

Mikor indokolt?

A nagylabor laborcsomag általános laboratóriumi szűrővizsgálatokat tartalmaz, amely a legtöbb betegség kiszűrésére alkalmas és átfogó képet ad az anyagcseréről és az általános állapotról. Magában foglalja: a szénhidrát- és lipid anyagcsere, , a máj, a vese és a vérképző rendszer, a pajzsmirigy ésa gyulladások paramétereket.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz?

glükóz, Na, Ka, Ca, MG, P, karbamid, kreatinin, húgysav, LDH, CK, CRP, összfehérje, albumin, koleszterin, triglicerid, HDL koleszterin, LDL koleszterin, összbilirubin, GOT, GPT, Gamma-GT, alkalikus foszfatáz, süllyedés, mennyiségi vérkép, minőségi vérkép, vas, üledék meghatározás, TSH

Ár: 9 900 Ft

Csontanyagcsere
Mikor indokolt?

A csontanyagcsere csomag a csontritkulás kivizsgálása során, illetve gyakori csonttörések esetén indokolt. A csontok ásványi anyag tartalmát, valamint a csontépíülés és csontbontás paramétereit méri.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz?

Kálcium, Foszfor, PTH, Osteocalcin, D-vitamin, ß-CrossLaps, Qualitatív vérkép,,Vizelet kálcium, Vizelet foszfor

Ár: 17 000 Ft

További laborcsomagok

Jelenleg feltöltés alatt, kérjük látogasson vissza később, vagy KÉRJEN INFORMÁCIÓT, és szívesen válaszolunk kérdéseire.


A laborvizsgálatokkal kapcsolatos szakmai cikkek, hírek, érdekességek

Olvassa munkatársaink által, a szakterületükkel kapcsolatban írt cikkeket, értesüljön legújabb szolgáltatásainkról és a | Frida Med Klinika | híreiről.


Partnereink a laborvizsgálatok analitikai részében

A | Frida Med Klinika | megbízható és minőségi munkát végző cégekkel működik együtt.

Neumann Labs

Neumann LABS

A Neumann Diagnostics szakemberei több, mint 20 éve foglalkoznak labordiagnosztikával. Kiemelkedően megbízható, és a legfrissebb kutatásokon alapuló módszereikről ismertek.

Neumann Diagnostics Kft.

7623 Pécs, Nagyvárad utca 15.

MEDICOVER

CORDEN DIAGNOSTICS

Az egyik legnagyobb laborvizsgálati szolgáltató cég Magyarországon. Napi több ezer vizsgálattal gyors és pontos leletközléssel. A teljes laborpalettát lefedik.

Medicover Zrt.

1134 Budapest, Váci út 29-31.