Ellenanyag tesztek

Átesett a COVID-19 fertőzésen? A védettséget igazoló vérvizsgálat kimutatja a vérben, a vírus ellen termelődő IgG és IgM ellenanyagokat.

SARS CoV2 fertőzés utáni IgG immunválasz vizsgálat

A vizsgálattal a koronavírus fertőzés után kialakult IgG immunválasz mérhető, ha az immunrendszer megfelelő ellenanyag termeléssel válaszol a fertőzésre. Ebben az esetben a vizsgálattal megállapítható, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen és kialakult-e védettsége.

Az ellenanyag a fertőzést követő 10. napon jelenik meg a szervezetben, az immunválasz egyénenként eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy ennél később mutatható ki.

Az IgG ellenanyagvizsgálat birtokában elektronikusan is lehet igényelni a védettségi igazolványt.

Útmutató ezen a linken: https://magyarorszag.hu/szuf_fooldal#ugyleiras,a45a3efe-7fea-417f-8eef-92999d05fe47

Ez a vizsgálat nem a tüskefehérje (spike protein) elleni ellenanyagot méri, hanem a vírus specifikus nukleokapszid elleni ellenanyagokat. A jelenleg elérhető oltások utáni védettség mérésére így nem alkalmasak.

A fertőzés után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-3 munkanapon belül készül el . A leleteket emailben, illetve az EESZT felületén keresztül közöljük.

SARS CoV2 oltás utáni IgG immunválasz vizsgálat

A vizsgálat segítségével kimutatható, hogy az oltást követően kialakult-e már a megfelelő immunválasz a SARS CoV2 vírus ellen.

A teszt az oltás után kialakult tüske fehérje (spike-protein) ellenanyag szintjét méri, így a jelenleg Magyarországon elérhető összes oltás (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca), valamint a már engedélyezett oltóanyagok (Johnson&Johnson, CoviShield, CanSino, CureVac) beadása után kialakult immunválasz mérésére alkalmas.

A mintavétel a kétdózisú oltások esetén (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca, CoviShield, CureVac) a második oltás után egy héttel, az egydózisú oltások esetén (Johnson&Johnson, CanSino,) az oltást követő 4.-6. hét után javasolt. A vizsgálat vénából vett vérmintából történik.

A vizsgálat számszerű eredményt ad a szervezet által termelt ellenanyag szintjére, ami megmutatja az oltás nyomán kialakult védettség mértékét.

Az oltás után kialakult IgG ellenanyag vizsgálat eredménye 1-3 munkanapon belül készül el. A leleteket emailben, illetve az EESZT felületén keresztül közöljük.

Miért jobb, mint a gyorsteszt?

A vérből kimutatott ellenanyagteszt nem kizárólag az ellenanyagok jelenlétét, hanem azok pontos mennyiségét is meghatározza, illetve egy referenciatartományhoz hasonlítja. A gyors-teszteknél nagyobb pontosság és megbízhatóság, valamint az EESZT-be történő adminisztráció miatt csak a vérből ellenanyag-szint alkalmas a védettségi igazolványok kiállításához.

Tekintse meg a COVID-dal kapcsolatos ajánlatainkat, termékeinket.


A COVID-dal kapcsolatos szakmai cikkek, hírek, érdekességek

Olvassa munkatársaink által, a szakterületükkel kapcsolatban írt cikkeket, értesüljön legújabb szolgáltatásainkról és a | Frida Med Klinika | híreiről.


Koronavírus oltás után is vigyázzunk a szervátültetettekre

A Frida Med Klinika | Szeged – bár nem tartozik a szakterületeink közé – szívügyének tekinti a szervtranszplantációt. Ennek oka személyes, Szirányi Ági (betegkapcsolati munkatárs) kolléganőnk maga is szervtranszplantált, és ma azért lehet velünk és tehet olyan sokat betegeinkért, mert évekkel ezelőtt egy új szívet kapott a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ().

tovább Koronavírus oltás után is vigyázzunk a szervátültetettekre

feldolgozás…
Sikeres felíratkozás

Az orvoshoz fordulni biztonságos. Az egészsége figyelmen kívül hagyása nem az!


A Frida Med Klinika | Szeged továbbra is a pácienseink és munkatársaink védelmét tartja a legfontosabb feladatának. A magánrendelés szigorú protokollokat követ, hogy biztonságban tartsa Önt a COVID19 terjedésének megakadályozásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük